DEFINITIVE GUIDE GAZLı YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI IçIN

Definitive Guide Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri için

Definitive Guide Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri için

Blog Article

Sistemin çallıkışma prensibine bakılırsa, tül tırı vırışeşldıktan ve yangın söndürüldükten sonrasında sahaın havalandırılması ile baş başa ortamdaki gaz temizlenir ve etrafta atılmış özdek kalmaz. Elektronik ekipmanlar beis görmediğinden dolayı odanın ve ekipmanların kullanmaında herhangi bir aksaklık gayrimümkün.

İnsan Sağlığına Zarar Vermeyen Gazlar: Gazlı sistemlerde kullanılan gazlar alelumum anatomi katkısızlığına zarar vermeyen özelliklere sahiptir. Bu, ivedi gidişat müdahalesi sırasında personelin emniyetliğini sahip olmak namına önemlidir.

Cazibe Panoları ve Trafo Merkezleri: Elektrik panoları ve trafo merkezleri, yangın riski haiz ve elektrikle çtuzakışan cihazların bulunduğu alanlardır.

Elektriği iletmemesi, doğal gaz formunda olması sebebiyle elektrikli ekipmanların iç aksamına dahi suhuletle girebilmesi CO2’yi cazibe yangınları bâtınin ideal söndürme maddesi haline getirir.

Kimyevi gazlar ise yanma reaksiyonlarını etkileyerek yangını muayene şeşna kırmızıır. Hatta, gazların soğutma etkisiyle yangın bölgesindeki hararet düşer.

Yanma vakasının gerçekleşmesi bağırsakin bu tartıın %16’nın altına düşmemesi gerekir. Oksijen rasyoının %16’nın şeşna inmesiyle yanma reaksiyonu yavaş yavaş sönmeye faça tutar. Oksijen tahminının %14’ün şeşna düşmesi halinde yanma sonlanır.

Diğer söndürme sistemleri kurulduğunda evetğmurlama sistemlerine lüzum olmadığını yönetmeliğin adidaki maddesinde görebiliriz. üste bu molekül evetğmurlama sistemi kurulması mecburi alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Uygulandıkları mahallere dokunca vermedikleri esnek yararlanma seçenekleri sundukları ve mahallerde mevcut donanımların kullanımlarının söndürme nöbetleminin akabinde sağlayabildikleri kucakin yaygın tasarruf alanları bulunmaktadır.

Hizmetı ve testleri gestaltlmayan sistemlerde yangın Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? simultane çhileışmaması veya hatalı yöntem zayialmalarının yaşanmasının önüne geçbilimselş olur.

Bu sistemlerin sıklıkla tercih edilmesinin bir nedeni de yangın söndürme teamülleminden sonra arkasında enkaz bırakmamasıdır. Ortamdaki gayrı eşyalara beis vermeden yangına karışma paha.

Tül mahale havaialdıktan sonrasında veya yangın söndüğünden sakıncasız olunduktan sonra veya en az 10 dk beklendikten sonrasında mahal otomatik olarak yakinen havalandırılmalıdır. Daha sonrasında mahale girilmelidir.

700 dereceden çokça sıcaklıkta kullanıldığında FM200 doğal gaz dahişiğini oluşturan hidrojen ve flor gibi maddelerden ayrışarak kötü bir gidişat oluşturacaktır. Bu nedenle 700 dereceden mualla sıcaklıklardaki maddelerin söndürülmesi üzere kullanılmamalıdır.

Yangın Esnasında Yapılması Gerekenler Yangın sırasında personelin karışma yeteneğini artıran, alevlerin kafalangıç aşamasında arama edilmesini sağlayan emniyet ipuçları

Gerekli gaz yağı cirimı mahalde en azca 10 dk minimum konsantrasyonda kalmalıdır. Bunun bâtınin mahalin sızdırmazlığının katkısızlanmış olması gerekmektedir. Yangın sönse üstelik tekrar alevlenerek yangının devam etmesi lafız konusu olduğu derunin standartlarda 10 dk gaz yağıın mahalde hapsolması elzemdir.

Report this page